Hej och Välkommen till vår hemsida kul att du hittade oss , jag tänkte berätta lite om vår familj och kennel här.

Jag heter Marie Jonsson och lever med Stefan sedan 1975, vi har två pojkar Roger och Benny . Vi  bor i en by som heter Svanabyn men säger att vi bor på" näset" och ligger i Västerbottens län utanför Dorotea .Roger och Benny vuxna och har egna familjer i dag

Jag har alltid så länge jag kan minnas haft hund om inte själv så har jag tagit hand om andras hundar, det har varit schäfrar grad dianos mfl 2st chihuahuor har ingått i familjen hos min mor & far. Stefan och jag skaffade vår första egna hund 1977 det var en blandras som inte var så bra mentalt tyvärr, sen blev det en yorksher terrier som blev 15 år, en rolig liten kille.

1980 kom vår första Labrador till oss en svart hanne som vi kallade Nero , det var ett "impuls" köp som man inte ska göra men för oss blev det lyckat. 1982 skaffade vi vår första svarta tik Pretty- Poppet från Göteborg, jättesöt tik som tyvärr vid ett årsålder träffade på en bil och blev påkörd, det var tragiskt . En vecka senare köpte vi en ny tik från Begin's kennel i Lillpite. Hennes namn var Begin's Knee- High " Tanja"och hon blev vår stamtik i kenneln . Hon var jätte mysig ,men var kanske inte det vackraste, ganska tunn benstomme och skalle, men helt underbar att jobba med. Hon var den jag började att lära mig jaktträning på och fick mig att falla totalt för det. Nu var det slut på lydnads tävlingar, jakten tog över och det har jag aldrig ångrat. Brukshundklubben är jag kvar i, håller kurser och sitter nu som kassör, är utbildad instruktör inom SBK. Det var 1985 som vi for upp till Lillpite och Begin's kennel, Där  Monica Näsman och hennes sambo Julle Rönnbäck under en veckas tid tränade dom jakt med mig och lärde mig vad det handlade om, sen hade jag och Monica många långa brev framför oss + en hel del telefonsamtal, då jag behövde hjälp med träningen. Det var en rolig tid det TACK  MONICA & JULLE för all hjälp jag fått.

Februari 1985 Fick Tanja och Nero valpar, nio stycken där behöll vi en tik som fick namnet

Lady Upstream's Akita och på den vägen är det.

Av Älvgården's kennel Majvor Näsman har jag köpt några tikar, och hon har alltid ställt upp och hjälpt mig i mitt avels arbete, det var aldrig några problem att få råd av henne.

TACK MAJVOR.

I min uppfödning använder jag bara friska och sunda föräldrar . Dom ska se ut som labbar och vara som labbar , en lugn och stabil hund som gillar att vara med och jobba och sen framförallt en värdefull familjemedlem. Nu mera så säger min kropp ifrån så jag har sedan tre år tillbaka 3 chihuahuor i familjen och ingen labbe finns kvar, min förhoppning är att jag ska kunna fortsätta min kennel med dom något som än inte har blivit. Har provat att para Skruttan två ggr men hon är inte villig, eller rättare sagt då hon vill vill inte hanen och tvärt om. Hoppazz som kom ett år efter Skruttan har visat sig ha allergi så det blir ju iga valpar efter henne alls, sen i oktober kom lilla Nikki till oss från Slovakien så vi får se vad som händer med henne.

MIN MÅLSÄTTNING :

Sunda, friska och glada chihuahuor som förhoppningsvis ska ge sina nya familjer mycket glädje i hemmet och i andra olika aktiviteter som familjen är intresserad av. Det finns så mycket man kan göra med sin vavva. En under stimulerad och under aktiverad vavva kan bli en plåga för sin familj och omgivning.

" FINNS DET NÅGOT UNDERBARARE ÄN EN CHIHUAHUA"

&

" FINNS DET NÅGOT UNDERBARARE ÄN EN LABARDOR"

Labrador alltid i mitt hjärta